Stacks Image 6

De dansopleiding die ik, na mijn VWO examen ben gaan doen, is de Nel Roos academie voor ballet ( HBO docenten opleiding). 
Een opleiding waar duidelijk klassiek ballet aan de basis lag. Klassiek ballet heeft altijd al mijn liefde gehad vandaar dat ik les ben gaan geven in deze specifieke stijl. Voor mij is ballet de basis van alle dansstijlen. De beheersing en het geduld waarmee deze techniek (aan)geleerd moet worden intrigeert mij, na al die jaren, nog steeds.
Ballet brengt leerlingen zoveel meer dan beweging. Het leert ze om door te zetten als het lastig wordt, vertrouwen te hebben in het lichaam, moeite te doen om iets te leren, respect te hebben voor elkaar, verbonden te zijn met anderen,samen te werken en plezier te hebben in dans. Zeer waardevolle levenslessen.

Sinds mijn afstuderen in 1985 geef ik les aan alle leeftijdsgroepen als docent peuter-/kleuterdans en docent klassiek ballet voor kinderen tot en met volwassenen. 
Jonge leerlingen maken op een speelse manier kennis met dans en naarmate de leerlingen ouder worden komen ze steeds meer in aanraking met de techniek van het klassieke ballet.

Stacks Image 37

Het Vaganova systeem, een inspirerende ballet techniek, ligt ten grondslag aan al mijn klassieke balletlessen. 
In de lessen voor de kinderen wordt er ook veel aandacht besteed aan improvisatie. Fantasie, creativiteit en samenwerking worden daardoor geprikkeld en ontwikkeld. Wanneer de dansers ouder worden gebruiken zij deze  kwaliteiten en vaardigheden o.a. in hun voorstelling ‘Eigen Werk’. Zij maken daarvoor hun eigen choreografieën in diverse stijlen.

De Kubus, Lelystad

Stacks Image 49
Image

Jaarlijks treden mijn leerlingen met veel zelfvertrouwen op in het theater. ( o.a. Kennemer Theater Beverwijk, de Meerpaal Dronten).

*Primair onderwijs:
In het primair onderwijs ben ik op projectbasis werkzaam als docent dans. Deze lessen hebben het predikaat Cultuur educatie met Kwaliteit (CmK) bijvoorbeeld het doorlopende ABC cultuur project voor het primair onderwijs. ( ABC cultuur wordt gegeven in basisonderwijs, speciale basisonderwijs en speciaal onderwijs)
Sinds dit seizoen heb ik de mogelijkheid om Taal- en Rekendans lessen voor peuters/kleuters te geven.

*Lessen peuter-/kleuterdans en klassiek ballet:

Centrum vd Kunsten, Beverwijk 
Dansschool De Meerpaal, Dronten

Stacks Image 9